به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری پیش از ظهر سهشنبه در دومین همایش بینالمللی دانشگاه سبز در دانشگاه اصفهان، اظهار داشت: دانشگاهیان نقشی اساسی در حفظ محیط زیست دارند چرا که همه مسئولان کشور در نهایت از دانشگاهها فارغالتحصیل شدهاند.
وی با اشاره به لزوم اجباری شدن تدریس دروس محیط زیستی در دانشگاهها، افزود: ایران بعد از کشور روسیه به عنوان بدترین کشور در حوزه مصرف انرژی شناخته شده است.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: متأسفانه در دانشگاهها به موضوعات محیط زیستی اهمیت لازم داده نمیشود و نبود صرفهجویی در انرژی از همین بیاهمیتی به آموزش نشأت گرفته است.
آموزش موضوعات محیطزیستی در دانشگاهها جدی گرفته شود
وی با تاکید بر اینکه موضوعات محیط زیستی به عنوان دروس اجباری در دانشگاهها تعیین شود، تاکید کرد: تاکنون این درس تنها به عنوان درس تکمیلی در دانشگاهها تدریس شده است در حالی که اگر در دانشگاهها به محیط زیست اهمیت ندهیم و دانشجو را به گونهای تربیت نکنیم که امانتدار نسلهای آینده باشد، به نتیجه لازم نخواهیم رسید.
کلانتری با بیان اینکه دانشگاهها مدیران اجرایی استان را پرورش میدهند، افزود: از رئیس جمهور و دانشگاهیان استدعا میکنم آموزش محیط زیست در وزارت علوم را به طور جدی پیگیری کنند.
وی خود را مسئول احیای دریاچه ارومیه دانست و اظهار داشت: بزرگترین چالش برای تحقق این امر ناآگاهی مسئولان نسبت به محیط زیست است و برای توجیه مسئولان در ارتباط با ضرورت این اقدام دو سال زمان صرف کردهایم.
تلفات آلودگی هوا بسیار بیشتر از تصادفات است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه تلفات آلودگی هوا بسیار بیشتر از تصادفات است، تصریح کرد: در سالهای قبل مسئولان به آلودگی هوا عادت کرده بودند و ما زمان زیادی برای توجیه آنها صرف کردیم تا به اهمیت موضوعات محیط زیستی واقف شوند.
وی افزود: توانستیم میزان گوگرد موجود در بنزین را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم و از حجم آلایندههای هوا بکاهیم.
درصد تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا به صفر نزدیک شد
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر برای نخستین بار درصد تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا به صفر نزدیک شد، اضافه کرد: در سال جاری تعداد روزهای هوای پاک در کشور و در تهران افزایش چشمگیری داشته که یکی از دلایل آن درک بیشتر مدیران از مسائل محیط زیستی بوده است.
کلانتری با تاکید بر لزوم آشنایی دانشگاههای سبز با مبانی محیط زیست به صورت تخصصی، خاطرنشان کرد: مدیران اهمیت مسائل زیست محیطی را چندان درک نمیکنند و از این رو بازدهی سرمایهگذاری در این زمینه نیز کم است این در حالی است که برای محیط زیست کم خرج نمیکنیم، سال گذشته دستگاههای مختلف سه میلیارد دلار برای اهداف زیست محیطی هزینه کردند، در حالی که بودجه سازمانی محیط زیست کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار است.
در بارندگی اخیر صاحب ۱۰۰ میلیارد مکعب آب شدیم
وی با اشاره به پروژه احداث جاده الموت- تنکابن تصریح کرد: بهرهبرداری از این پروژه هزاران میلیارد تومان هزینه داشت ضمن اینکه بخشی از جنگلهای البرز نیز نابود شد اما تأثیر این جاده توجیه اقتصادی نداشت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای احیای تالابهای کشور هزاران میلیارد تومان هزینه شد، اظهار داشت: این حجم از هزینه به دلیل ناآگاهی مدیرانی بوده است که با برنامههای کوتاه مدت امانت نسلهای آینده را به تاراج بردهاند.
وی با بیان اینکه در بارندگیهای اخیر در کشور در کمتر از ۲۰ روز صاحب ۱۰۰ میلیارد مکعب آب شدیم، گفت: اگرچه این سیل خساراتی همراه داشت اما منافع آن نیز برای کشور بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بود و از این رو نباید کفران نعمت کرد.
نظر شما